Veggie Challenge dla tych, co chcą przejść na dietę roślinną

Veggie Challenge dla tych, co chcą przejść na dietę roślinną

Veggie Challenge to sposób na realizację twojego noworocznego postanowienia o zatroszczeniu się o zdrowie i idealny moment, by zrezygnować z dotychczasowej diety mięsnej na rzecz diety roślinnej.

Moment jest idealny, bo właśnie trwa Veganuary — miesiąc popularyzacji diety bezmięsnej. O korzyściach wynikających ze zmiany nawyków żywieniowych mogą przekonać się uczestnicy Veggie Challenge – 30-dniowego wyzwania kulinarnego, w trakcie którego można poznać zalety kuchni roślinnej. Do tej inicjatywy, której autorem jest ProVeg, dołączyło już ponad pół miliona uczestników z całego świata. ProVeg to organizacja podnosząca świadomość żywieniową, której misją jest redukcja spożycia produktów odzwierzęcych o 50 proc. do 2040 roku.

W tym roku do Veggie Challenge dołącza Garden Gourmet, marka roślinnych alternatyw mięsa od Nestlé, popularna wśród wegan, wegetarian i fleksitarian.

Miesiąc bez mięsa lub z jego ograniczoną ilością nie tylko będzie korzystny dla zdrowia, planety i zwierząt, ale także pozwoli wykształcić nowe umiejętności kulinarne i sprawi, że przygotowanie posiłków roślinnych będzie przyjemnością – mówi Bartosz Dmowski, CEE Business Development Manager Garden Gourmet – Na dedykowanej wyzwaniu platformie udostępniamy liczne porady i przepisy na różnorodne dania, m.in. wegańskiego burgera, wrapy z roślinnym sznyclem czy pizzę z warzywnymi klopsikami, do których spróbowania zachęcamy wszystkie osoby pragnące zmienić swoje nawyki żywieniowe.

Aby otrzymać dzienną porcję ciekawostek i wskazówek dotyczących kuchni wegańskiej, wegetariańskiej czy fleksitariańskiej, wystarczy zapisać się do wyzwania na stronie https://veggiechallenge.pl/garden-gourmet/. Każdy uczestnik Veggie Challenge może liczyć na dostęp do przepisów na pyszne roślinne dania oraz dawkę wiedzy i inspiracji na temat roślinnego stylu życia. Organizatorzy dzielą się poradami, w jaki sposób odpowiedzialnie planować zakupy żywności oraz racjonalnie ją przechowywać. Dostępne są także statystyki, które dodatkowo motywują do podjęcia wyzwania.

30-dniowa dieta roślinna pozwala uratować życie 6 zwierząt, ograniczyć produkcję dwutlenku węgla o 62 kg, oszczędzić 39 tysięcy litrów wody i zachować do 80 mkw. pól uprawnych.

Partner wyzwania – marka Garden Gourmet – oferuje produkty wegetariańskie i wegańskie oparte o białko sojowe i białko z ciecierzycy oraz specjalnie dobrane kompozycje innych składników roślinnych, a także przypraw i ziół. W Polsce dostępne są: Wegański Falafel, Klopsiki Warzywne, Fileciki Roślinne, Sensational Burger, Sensational Mielone, Nuggetsy Roślinne, Grillowany Filet Roślinny, Sznycel Roślinny, Klopsiki Roślinne, Burger Roślinny.

Więcej informacji znajduje się na stronie: https://www.gardengourmet.pl/

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like

Yasumi Shido — zabieg z użyciem kosmetyków z ryżem

Po godzinie od wykonania zabiegu Yasumi Shido skóra