Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Nie musisz katować swoich gości po raz kolejny jajkami w majonezie. Wypróbuj prostego przepisu na jajka faszerowane z wędzonym łososiem.

Czas przygotowania jajek faszerowanych z wędzonym łososiem wynosi ok. 20 minut. Wystarczy na 10 porcji.

Składniki:

• 5 jajek

• 150 g łososia wędzonego

• Vegeta Natur

• majonez

• świeży koperek

• listki pietruszki do ozdoby

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie (ok. 10 minut). Ostudź, a następnie obierz je ze skorupek i przekrój na pół. Wydrąż z nich żółtka, a następnie je rozdrobnij.
  2. Drobno pokrój wędzonego łososia i wymieszaj z żółtkami, dodając łyżeczkę Vegety Natur do smaku oraz pięć łyżek majonezu. Pastą faszeruj połówki jajek.
  3. Polecamy udekorować gotowe jajka majonezem i koperkiem lub natką pietruszki.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like

Nowotwory głowy i szyi. Bezpłatne wykłady i konsultacje w Gliwicach

Diagnostyce i leczeniu nowotworów głowy i szyi poświęcony będzie Dzień Otwarty Zakładu Radioterapii Narodowego Instytutu Onkologii w Gliwicach.