Nie musisz katować swoich gości po raz kolejny jajkami w majonezie. Wypróbuj prostego przepisu na jajka faszerowane z wędzonym łososiem.
Czas przygotowania jajek faszerowanych z wędzonym łososiem wynosi ok. 20 minut. Wystarczy na 10 porcji.
Składniki:
• 5 jajek
• 150 g łososia wędzonego
• Vegeta Natur
• majonez
• świeży koperek
• listki pietruszki do ozdoby
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie (ok. 10 minut). Ostudź, a następnie obierz je ze skorupek i przekrój na pół. Wydrąż z nich żółtka, a następnie je rozdrobnij.
- Drobno pokrój wędzonego łososia i wymieszaj z żółtkami, dodając łyżeczkę Vegety Natur do smaku oraz pięć łyżek majonezu. Pastą faszeruj połówki jajek.
- Polecamy udekorować gotowe jajka majonezem i koperkiem lub natką pietruszki.